Warning: A non-numeric value encountered in /home/mebehzbj/public_html/interior/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mebehzbj/public_html/interior/wp-content/plugins/styles/classes/csstidy/class.csstidy.php on line 854

Иновации в краката ни – най-новите тенденции при интериорните настилки – Част1.

Комбинирайки доказани през времето класически модели и добре познати занаятчийски техники с модерна иновативна технология-компаниите производители на подови настилки предлагат на клиентите си все по-голямо разнообразие и качество.В тази статия ще ви запознаем с някои от последните нововъведения случващи се под краката ни.

Нови технологични формули -теракотните настилки – символ на интериорните тенденции от средата на века са отново с утвърдени позиции на пазара.
Създаден от дизайнера Макс Lamb и произведен от лондонската марка Dzek “Marmoreal” е инженерен мрамор съчетаващ фрагменти от червено Rosso Verona, жълто Giallo Mori, зелено Verde Alpi и бяло Bianco Verona споени с силно свързваща полиестерна смола.За разлика от традиционната мозайка характерна с много фини парчета мрамор,новата настилка е обемна и груба ,смела, но красива повърхност отличаваща се със по-голяма изъдржливост, по-малко пореста и по трайна от природния мрамор.Освен това за производството на този продукт се използват вторични отпадъчни суровини от кариерите.

FloorInnovative FloorInnovative2

Традициите- нов прочит

Древни занаятчийски техники за производство на килими се адаптират за съвременния интериор чрез използването на нови цветове, абстрактни модели и съвременни производствени техники.
Серията „The Lake” лентикулярни килими на Лондонското студио „ Raw Edges” разработена за Персийската компания Голран се характеризира с изрязани и увеличени участъци взети от традиционните модели на килими. Вдъхновени от работата на израелският лещовиден художник Yaacov Agam и изработени от майстори в Непал килимите изглеждат по-малко или повече цветни в зависимост от зрителния ъгъл.

Carpet Carpet

Калейдоскопичен цвят

Новата подобрена технология за тъкане и печат дава възможност на производителите да създават килими в почти неизчерпаем спектър от цветове и точно отпечатани принтове.Най-новият дизайн на килими и мокети се отличава с безшевни цветови градиенти-като пример за това са датската марка Fletco-новата им колекция проектирана от дизайнера Sebastian Wrong предлага палитра от над 65000 цвята,нова техника за печат , както и уникална техника лазерно рязане.

Moket

Мозайка

За да направят мокетните плочи по привлекателно интериорно решение за клиентите си производителите създават адаптивни системи ,чрез които клиента може да създава свой собствен дизайн с помощта на набор от компоненти Илюстрация на тенденцията е наскоро представената колекция ‘Elements’ на Werner Aisslinger за немската марка Vorwerk. Състои се от шест ярко оцветени геометрични фигури-четири крайни и две свързващи,заедно образуващи безкрайни вариации.Със широчина от метър и отворена дължина системата е идеална за създаване на нетрадиционни по вида и размера си подови решения.

Moket Plochi Moketni plochi moduli

Daycares