Warning: A non-numeric value encountered in /home/mebehzbj/public_html/interior/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Градинско озеленяване и оформяне на дворно място към жилище

Малко неща в живота са толкова приятни   от това да се наслаждаваш на лукс и комфорт на открито без да се налага напускаш границите на дома си.Съществуват многобройни способи за приобщаване на градината и терасата към интериора на дома.

Проекта който ще ви представим днес включва функционално зониране,екстериорен дизайн и ландшафтно проектиране на тераса и градина.

Започваме от терасата-целта ни беше да създадем релаксираща зона за семейството пренасяща уюта и удобствата на дома навън за топлите месеци от годината.Отново заложихме на топли,земни цветове-бежаво кафяво,карамел, естествени материали камък,дърво,ратан за да слеем визуално интериора с екстериора. За подова настилка избрахме топъл ненатрапчив дървесен материал, който използвахме и за обличането на съществуващите греди на тавана. В зоната за хранене изградихме   модерна камина частично облицована с естествен камък,като интересното при нея е ,че е двустранна-едната страна се отваря към терасата,а другата към външната част от двора-именно от тази страна ще се използва за барбекю,което решава проблема с миризмата на пържоли в закритото помещение особено през зимата . Обособихме два къта- за хранене и релакс с трапезна маса и ниска мека мебел и двете от ратан. Поставихме два помощни шкафа от масивно дърво,в единият от които е вграден охладител за вино.

Спецификата на терена е решена с изграждане на терасирани градини-които използвахме като изкуствено създаден ландшафтен дизайн.Градините са 6 стъпаловидни, разделени с ефектна пътека.Използвахме естествен камък за укрепване и декорация.

На първата градинска тераса,най близо до къщата монтирахме вградено джакузи-страхотно допълнение за всяка градина –променя осезаемо облика на околната среда-създава   неповторима атмосфера за лукс ,уелнес и спа. Над хидромасажното съоръжение проектирахме пергола, а за настилка избрахме декинг със монтирано скрито осветление и двете от масивно дърво.За срещуположната градинска тераса-релакс зоната   избрахме удобна градинска люлка и малък водопад,удобството и комфорта преминават и в средната част на градината,където е монтирана отново пергола, а под нея две градински кресла тип гнездо и черешката на тортата-огромен надуваем басейн с шезлонги тип пуф до него.Зоната на басейна е визуално отделена с висока растителност от долната част на градината.За най-долната тераса избрахме минималистичен ландшафтен дизайн –ефектен алпинеум.Навсякъде е предвидено многопластово -скрито и декоративно осветление-подчертаващо красотата и лукса на тази уникална градина.При избора на настилка и растителност се спряхме на модерна визия,доближаваща се до минимализъм-декоративни дървета, храсти, вечнозелена растителност и малък брой сезонни цъфтящи растения-гаранция за красива визия, свежест и зеленина през всички сезони на годината и не на последно място лесна грижа и поддръжка.

Daycares